Foam roller: Cena i prednosti


Šta Je Foam Roller?

Takođe poznato kao samo-miofascijalno oslobađanje, kotrljanje pene je pomalo poput sportske masaže. Samo, koristite svoju telesnu težinu da izvršite pritisak na mišiće malim pokretima koji se ponavljaju na cilindru od pene. Deluje tako što oslobađa napetost u fasciji (tkivo koje obuhvata mišiće), nežno peglajući čvorno vezivno tkivo radi boljeg poravnanja.
Pogledajte našu ponudu hydrollera– aluminijumskih boca sa penom (pristupačna cena-ista funkcija-uz adekvatnu hidrataciju)! 

foam roller hydroller


Foam roller- prednosti?

1. Smanjuje povrede i ubrzava oporavak mišića

Istraživanja o prednostima valjanja pene pokazuju da terapija direktno utiče na iscrpljene mišiće i može biti korisna u prevenciji povreda mišića povezanih sa sportom.
Kada se kotrljate, vršite pritisak na svoja tkiva i oslobađate tačke okidanja. Bukvalno-smanjujete bol.
Ovo je idealno za trkače, koji se često bore sa udlagama potkolenice i drugim problemima uzrokovanim zategnutom fascijom.
Odredite svoje najproblematičnije oblasti i ciljajte ih direktno pomoću nekih vežbi kotrljanja pene.
Ako niste sigurni odakle da počnete, radite sa ličnim trenerom koji može uočiti područja disfunkcije pokreta.

2. Poboljšajte fleksibilnost bez narušavanja snage

Jedna od najznačajnijih prednosti ove tehnike je ta što vas čini fleksibilnijim – na isti način kao što to čini istezanje – bez gubitka snage ili atletskih performansi.
Opuštanjem mišića stvarate manje trenja i glatkije pokrete kao rezultat.
Adekvatno istezanje mišića pomoću valjka može vam dati širi opseg pokreta, što dovodi do produktivnijeg i moćnijeg treninga.

3. Brži rezultati uz foam roller

Kombinujte manju šansu za povredu sa većim opsegom pokreta, skraćenim periodima oporavka i fleksibilnijim mišićima, i šta dobijate?
Više sposobnosti da češće vežbate, dajući brže rezultate i postizanje vaših fitnes ciljeva za kratko vreme.
Studija Independenta pokazala je da je volonterima bilo potrebno manje truda da završe vežbu nakon dva minuta kotrljanja pene nego nakon dva minuta odmora.

4. Jednostavna samomasaža

Jednostavnije rečeno, jedna od najvećih prednosti valjanja pene je ta što pruža lako rešenje za složene fitnes glavobolje.
Fizioterapeuti će nam često reći da redovno idemo na masaže – a zdravstvene koristi od njih se ne mogu zanemariti. Ali nemamo uvek vremena ili novca da rezervišemo redovne termine na masaži.
Trkači i sportisti umesto toga koriste ovu zgodnu alatku da oslobode napetost između poseta.

5. Poboljšava držanje

Da li ste pogrbljeni?
S vremena na vreme moramo da proveravamo svoje telo, posebno kada veći deo dana provodimo nagnuti nad stolom ili za volanom.
Dugo sedenje može da izazove zatezanje mišića na prednjem delu tela – foam roller može pomoći da se olabave, gnječe čvorove i pojačava cirkulaciju krvi.
Korišćenje foam rollera na gornjem delu kičme je odličan način da ispravite zaobljena ramena.

Foam roller cena

Većina kompanija naplaćuje foam roller od 20 do 50 evra. Roleri su uglavnom preveliki za nošenje i teško staju u ranac. 

 Naša ideja je bila da napravimo kompaktan foam roller koji će moći da stane u ranac (ili da se zakači za njega) uz vrhunski dizajn.

Obzirom da su flašice za vodu gotovo neophodne u sklopu vežbanja, došli smo na ideju da vam pružimo nešto potpuno novo-HYDROLLER.

Materijal od kog se pravi penasti valjak je od tvrdo kuvane gume, dok se flašica izrađuje od aluminijuma. Na taj način smo vam obezbedili BPA free boce i veoma izdržjiv dizajn, tako da nema bojazni od ulubljivanja flašice.

Pogledajte našu ponudu i ne zaboravite da podelite svoje mišljenje sa nama putem Instagrama!

8 Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *